Синтез та дослідження властивостей 4-метил-5-(((4'-метил-5'-(2''-метилфуран-3''-іл)-1',2',4'-тріазол-3'-іл)тіо)метил)-1,2,4-тріазол-3-тіол та їх похідних - Федотов, Сергій Олегович; Гоцуля, Андрій Сергійович (Національний фармацевтичний університет, 2019)
Останнім часом проводяться масштабні дослідження з розробки методів синтезу та вивченню фармакологічної активності біологічно активних сполук. Особливий інтерес в цьому плані привертають похідні 1,2,4-тріазолу. Це пояснюється тим, що 1,2,4-тріазольний фрагмент має широкі можливості у плані хімічної модифікації та володіє порівняно невисокою молекулярною вагою, а наявність значної кількості ефективних лікарських засобів, в основі яких знаходиться дана гетероциклічна система, обумовлює актуальність та практичну значимість досліджень, які з нею пов’язані. Метою дослідження був цілеспрямований синтез 4-метил-5-(((4'-метил-5'-(2''- метилфуран-3''-іл)-1',2',4'-тріазол-3'-іл)тіо)метил)-1,2,4-тріазол-3-тіоалкілпохідних з наступним дослідженням властивостей одержаних сполук.
Keywords: матеріали конференцій