Эндотелиальная дисфункция - только кардиологическая проблема? - Авраменко, Н. Ф.; Сыволап, В. В.; Григорьева, З. Е.; Олейник, А. И.; Лихасенко, И. В.; Поливода, С. В.; Авраменко, Наталя Федорівна; Сиволап, Віталій Вікторович; Григор'єва, Земфіра Юхимівна; Олійник, Олександр Іванович; Лихасенко, Іветта Валеріївна; Полівода, Світлана Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2010)
У статті представлено питання етіології, патогенезу, діагностики і принципи лікування ендотеліальної дисфункції.Тівортин ефективний лікарський препарат, який добре переноситься пацієнтами і доповнює загальноприйняте стандартне лікування хворих з серцево-судинною патологією. Цей препарат може стати частиною стандартної терапевтичної стратегії при лікуванні осіб із серцево-судинними хворобами. In this article questions of the ethiology, pathogenesis, diagnostics and principles of the treatment of the endothelial dysfunction are presented. Tivortin is an effective and well tolerated medication that complements established cardiovascular diseases medications. This agent may be considered as part of the standard treatment strategy for patients with cardiovascular diseases.
Keywords: ендотеліальна дисфункція; оксид азоту; корекція; L-аргінін; тівортин; endothelial dysfunction; nitric oxide; correction; L-arginin; Tivortin