Клінічна біохімія обміну речовин : навч.-метод. посіб. для сам. підготовки до практ. занять і ліцензійного іспиту «Крок-Б» - Павлов, Сергій Васильович; Горбачова, Світлана Василівна; Біленький, Сергій Андрійович; Бухтіярова, Ніна Вікторівна; Баранова, Людмила Володимирівна; Левченко, Катерина Віталіївна; Нікітченко, Юлія Вікторівна; Бурлака, Кристина Анатоліївна; Робота, Дмитро Вадимович; Марічева, Олена Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Запропонований посібник є необхідним навчальним посібником для вивчення клінічної біохімії студентами четвертого курсу медичних факультетів спеціальності «Технології медичної діагностики та лікування». Посібник містить тематичний план лекцій та практичних занять з клінічної біохімії (модуль 1). Для кожного заняття вказана актуальність теми, що вивчається, мета заняття, перелік теоретичних питань для підготовки. Обов’язковими елементами викладення змісту виконання лабораторних робіт є детальне роз’яснення принципів методу та безпосередньо методики виконання роботи, клініко-діагностичне значення методу в практичній медицині. Зміст і об’єм посібнику відповідають кількості аудиторних годин, які відведені на вивчення модулю 2 (3 кредити/90 годин), змісту відповідних розділів робочої програми з клінічної біохімії для студентів спеціальності «Технології медичної діагностики та лікування» в умовах кредитно-модульної системи навчання. В посібнику міститься вся необхідна інформація щодо індивідульної самостійної роботи студентів, а також питання для підготовки до складання змістових модулів та підсумкового модульного контролю з модулю 1. Все вище зазначене допоможе студентам при підготовці до практичних занять, модульного контролю та здачі ліцензійного іспиту «КРОК-Б».