Допоміжні речовини у розробці лікарських засобів: фармакологічні, фармацевтичні та технологічні аспекти - Савченко, Д. С.; Курапов, Ю. А.; Воронін, Є. П.; Чекман, І. С. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Проведено аналіз вітчизняних та іноземних наукових публікацій, що дозволило порівняти й обрати найбільш перспективні допоміжні речовини, які можуть бути використані при синтезі наночастинок срібла методом електроннопроменевої технології фізичного осадження парової фази у вакуумі, для розробки і виробництва нової лікарської форми ентеросорбенту з наносріблом. Проведен анализ отечественных и иностранных научных публикаций, что позволило сравнить и выбрать наиболее перспективные вспомогательные вещества, которые могут быть использованы при синтезе наночастиц серебра методом электроннолучевой технологии физического осаждения паровой фазы в вакууме, для разработки и производства новой лекарственной формы энтеросорбента с наносеребром. By the analysis of domestic and foreign publications we have compared and selected the most promising excipients, that could be used for the synthesis of silver nanoparticles by electron-beam technology of physical vapor deposition in vacuum, and for further development and production of new enterosorbent with silver nanoparticles.
Keywords: нанофармакологія; нанотехнології; електроннопроменеве випаровування; допоміжні речовини; наночастинки срібла; нанодисперсний кремнезем; нанофармакология; нанотехнологии; электроннолучевое испарение; вспомогательные вещества; наночастицы серебра; нанодисперсный кремнезем; nanopharmacology; nanotechnology; electron-beam evaporation; excipients; nanoparticles of silver; silica nanopowder