Синтез, фізико-хімічні та біологічні властивості 8-амінозаміщених 7-β-гідрокси-γ-(4'-хлорофенокси)пропілксантинів - Черчесова, Олександра Юріївна; Романенко, Микола Іванович; Білай, Іван Михайлович; Остапенко, Андрій Олексійович (Запорізький державний медичний університет, 2010)
Синтезовано ряд 8-амінозаміщених-7-β-гідрокси-γ-(4’-хлорофенокси) пропілксантинів, структура яких підтверджена методом ПМР-спектроскопії. Вивчено гостру токсичність і гіполіпідемічну дію отриманих речовин. Синтезирован ряд 8-аминозамещенних-7-β-гидрокси-γ-(4’-хлорофенокси)пропилксантинов, структура которых подтверждена данными ПМР-спектроскопии. Изучена острая токсичность и гиполипидемическое действие полученных веществ. A number of 8-aminosubstituted 7-β-hydroxy-γ-(4’-chlorophenoxy)propylxanthines was synthesized. Their structure have been confirmed by data of NMR-spectroscopy. It was studied acute toxicity properties and hypolipidemic activity of achieved compounds.
Keywords: амінозаміщені феноксипропілксантину; ПМР-спектроскопія; гіполіпідемічна дія; аминозамещенные феноксипропилксантина; ПМР-спектроскопия; гиполипидемическое действие; aminosubstituted of phenoxypropylxanthine; NMR-spectroscopy; hypollpidemic action