Основні ревматичні захворювання в практиці лікаря загальної практики – сімейної медицини - Кривенко, Віталій Іванович; Федорова, Олена Петрівна; Непрядкіна, Ірина Василівна; Пахомова, Світлана Петрівна; Колесник, Михайло Юрійович; Качан, Ігор Сергійович; Бородавко, Ольга Іванівна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Ревматологічні захворювання досить широко поширені в загальній клінічній практиці. І, хоча багато проблем обмежені тільки ураженням локомоторного апарату, часте поєднання ураження кістково-м’язової системи з іншими системами організму вимагає від кожного лікаря знання основ ревматологічного обстеження хворого. Ретельно зібраний анамнез і фізикальне обстеження дають практично повну, якщо не всю, необхідну інформацію для постановки діагнозу та лікування хворих з ревматологічними захворюваннями. Тому навички клінічного дослідження мають першорядне значення, особливо для лікарів первинної ланки охорони здоров’я ‒ сімейних лікарів.