Роль вітамінів та макроелементів на етапі предгравідарної підготовки та під час вагітності у жінок з ендокринопатіями - Разиграєва, Марина Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Дефіцит надходження вітамінів і мікроелементів може призвести до різноманітних ускладнень вагітності. Пацієнтки з надлишковою масою тіла та ожирінням, захворюваннями щитовидної залози, патологією гіпофізарно-гіпоталамічної та надниркової системи знаходяться в групі підвищеного ризику ускладнень під час вагітності як для матері, такі і для плоду. У зв'язку з цим найважливішу роль в забезпеченні повноцінного розвитку плоду, профілактиці вроджених вад розвитку відіграє правильне харчування жінок як на етапі підготовки до неї, так і протягом вагітності.