Неврологія. Оптимізація навчального процесу : [метод. посіб. для викладачів] - Козьолкін, Олександр Анатолійович; Візір, Ірина Володимирівна; Сікорська, Марина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Матеріал викладено з урахуванням робочої програми вивчення нервових хвороб згідно позицій доказової медицини, висвітлено сучасні методи діагностики та лікування най поширених неврологічних захворювань. Поліпшення якості підготовки студентів у вищих медичних навчальних закладах напряму пов’язане з удосконаленням форм і методів викладання неврології, а аткож з упровадженням нових педагогічних прийомів, засвоєнням сучасних форм навчання та контролем за рівнем знань. Матеріали методичного посібника включають основні симптоми та синдроми уражень нервової системи, теми клінічної неврології. Детально наданий план та методика проведення практичного заняття; теми рефератів по темам; наведені приклади рішення ситуаційних задач; література для викладачів по кожній темі заняття. Наведені плани проведення практичних занять надають можливість об’єднати підходи до проведення заняття кожним викладачем. Використання методичних вказівок для викладачів щодо до організації навчального процесу з неврології на методичному факультеті значно полегшать роботу педагогів та підвищать якість викладання дисципліни.