Алергічні ураження шкіри у практиці сімейного лікаря - Кривенко, Віталій Іванович; Непрядкіна, Ірина Василівна; Колесник, Михайло Юрійович; Федорова, Олена Петрівна; Пахомова, Світлана Петрівна; Качан, Ігор Сергійович (Запорізький державний медичний університет, 2017)
У рецензованому посібнику всебічно висвітлені відомості про ураження шкіри при алергічній патології, включаючи етіологію, епідеміологію, патогенез та клінічну симптоматологію. Обґрунтовані загальні принципи діагностики, лікування та профілактики захворювань. Детально висвітлено організаційні питання алергологічної допомоги населенню України, виходячи з рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, правових та інструктивних документів, регламентованих Міністерством охорони здоров’я України. При складанні посібника використовувалися основні положення доказової медицини в галузі алергології.
ВСТУП АЛЕРГІЧНА КРОПИВ’ЯНКА ЕТІОЛОГІЯ КЛАСИФІКАЦІЯ КРОПИВ’ЯНКИ КЛІНІЧНА КАРТИНА ОСНОВНИХ РІЗНОВИДІВ КРОПИВ'ЯНКИ ДІАГНОСТИКА КРОПИВ'ЯНКИ ЛІКУВАННЯ КРОПИВ’ЯНКИ АТОПІЧНИЙ ДЕРМАТИТ ДІАГНОСТИКА ЛІКУВАННЯ КОНТАКТНИЙ ДЕРМАТИТ ЕТІОЛОГІЯ І ПАТОГЕНЕЗ АЛЕРГІЧНОГО КОНТАКТНОГО ДЕРМАТИТУ ПАТОМОРФОЛОГІЯ АЛЕРГІЧНОГО КОНТАКТНОГО ДЕРМАТИТУ КЛІНІКА АЛЕРГІЧНОГО КОНТАКТНОГО ДЕРМАТИТУ ЛІКУВАННЯ АЛЕРГІЧНОГО КОНТАКТНОГО ДЕРМАТИТУ АЛЕРГІЯ НА ЛАТЕКС ЕПІДЕМІОЛОГІЯ ПРОФІЛАКТИКА КЛАСИФІКАЦІЯ АНАМНЕЗ ОБ'ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ ЛАБОРАТОРНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ДИФЕРЕНЦІАЛЬНИЙ ДІАГНОЗ ЛІКУВАННЯ
Keywords: алергози; шкірні ураження; алергологія; дерматит; кропив'янка