Проблеми виявлення, діагностики, лікування і профілактики туберкульозу у дітей з вогнищ туберкульозної інфекції - Колісник, Н. С. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Статтю присвячено актуальній проблемі дитячої фтизіатрії – захворюваності дітей з вогнищ туберкульозу. Узагальнено основні проблеми виявлення, діагностики, превентивного лікування туберкульозної інфекції у дітей, які мешкають в осередках туберкульозу. Визначено основні фактори ризику, що сприяють розвитку туберкульозу у контактних дітей і підлітків. Статья посвящена актуальной проблеме детской фтизиатрии – заболеваемости детей из очагов туберкулеза. Обобщены основные проблемы выявления, диагностики, превентивного лечения туберкулезной инфекции у детей, которые проживают в очагах туберкулеза. Определены основные факторы риска, способствующие развитию туберкулеза у контактных детей и подростков. The article is devoted to the issue of the day of child’s phthisiology – the morbidity of children in the niduses of tuberculosis. The basic problems of revealing, diagnostics, preventive treatment of tubercular infection for children who lives in the niduses of tuberculosis are generalized. Basic risk factors for development of tuberculosis in contact children and teenagers are deﬁned.
Keywords: діти; фактори ризику; контакт; вогнища туберкульозу; хіміопрофілактика; туберкулінодіагностика; дети; факторы риска; очаги туберкулеза; химиопрофилактика; туберкулинодиагностика; children; risk factors; contact; niduses of tuberculosis; chemoprophylaxis; tuberculinodiagnostics