Випадки правомірного розкриття медичної таємниці - Дічко, Ганна Олегівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Право на таємницю про стан здоров’я закріплюється Цивільним кодексом України. Ст. 286 зазначає, що фізична особа має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при її медичному обстеженні. Схожі положення містить ст. 39-1 Основ законодавства України про охорону здоров’я, де вказано, що пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні; заборонено вимагати та надавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування пацієнта.
Keywords: тези