Подальші розробки шкали магічного мислення та аналізу його зв’язку з вживанням психоделіків - Батрак, І. І. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження:Удосконалити сформовану в попередньому дослідженні анкету аналізу структури магічного мислення і магічного світогляду. Визначити місце психоделіків у розвитку магічного мислення. Матеріали та методи:допрацьована і удосконалена анкета з визначення магічного мислення та магічного світогляду, що використовувалась в 2020 році на контингенті 105 студентів 5-го курсу Запорізького державного медичного університету (36 чоловіків, 69 жінок у віці 21-23-х років) з використанням дистанційного анонімного анкетування (на платформі GoogleForms), сформованого шляхом створення матриці з виділених компонентів магічного мислення і стійких наративів, асоційованих з магією, містикою і езотерикою.
Keywords: тези