Особливості діагностики кишкового ієрсиніозу у дітей - Калмиков, Олександр Юрійович; Москаленко, О. В.; Пухір, В. П. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета: вивчення деяких епідеміологічних, клінічних і серологічних особливостей кишкового ієрсиніозу у дітей, які мешкають у Запорізькій області. Проаналізували статистичні дані щодо частоти реєстрацій випадків ієрсініозу та позитивних результатів серологічного обстеження в Запорізькій області. Також проведений ретроспективний аналіз 35 медичних карт стаціонарних хворих дітей , в яких було діагностовано кишковий ієрсиніоз.