Соціальна філософія медицини - науково-інтелектуальний проєкт Запорізького державного медичного університету - Утюж, Ірина Геннадіївна; Волкова, В. В. (Запорізький державний медичний університет, 2023)
Сьогодні ми зібрались на ІV Міжнародній конференції «Соціально-етичні та деонтологічні проблеми сучасної медицини (немедичні проблеми в медицині)». Зрозуміло, що це ще невеликий термін буття для наукового зібрання, але щоб ця конференція відбулась, повинен був скластись науковий простір ідейних натхненників, науковців з великої літери, мудрих людей, які в непростий час критично осмислюють роль медицини та охорони здоров’я в нашому сучасному суспільстві, формують питання збереження соціальної культури, зокрема збереження і формування морально-етичного простору медичної сфери. До того ж відзначимо, що питання, пов’язані зі здоров’ям, дедалі більше впливають на функціонування систем соціального забезпечення та розвитку.
Keywords: тези доповідей