Результати медичного обстеження студентів I курсу Запорізького державного медичного університету - Майсак, Н. Г.; Михалюк, Євген Леонідович; Малахова, Світлана Миколаївна; Черепок, Олександр Олексійович (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета дослідження – визначити рівень соматичного здоров'я студентів I курсу Запорізького державного медичного університету (ЗДМУ). Матеріали та методи. На початку 2014-2015 навчального року обстежено 896 студентів I курсу ЗДМУ у віці 17-23 років (середній вік 17,7±1,8 років). Проведені антропометричні вимірювання, функціональна проба 20 присідань за 30 с, проби з затримкою дихання (Штанге, Генчі), електрокардіографія, ехокардіоскопія – за наявністю показань, встановлено рівень соматичного здоров'я за методикою Г. Л. Апанасенко. Отримані результати.