Стан радіаційної безпеки персоналу, що працює з джерелами іонізуючого випромінювання - Куцак, Алла Валеріївна; Kutsak, A. V.; Куцак, А. В. (ДонНМУ, 2012)
Аналіз річних індивідуальних доз опромінення персоналу, що працює з джерелами іонізуючого випромінювання, свідчить про те, що в 2011 році 89 % працівників (4618 чол.) отримали дозу опромінення до 2 мЗв, 6 % (294 чол.) отримали дозу в межах 2 – 5 мЗв, 5 % (257 чол.) отримали дозу 5 – 10 мЗв. Випадків аварійних ситуацій, пов'язаних з переопроміненням працівників в дозах вище допустимих, в останні роки не реєструвалося. The analysis of annual individual doses of irradiation of personnel, working with the sources of ionizing radiation, bear witness that in 2011 year 89 % workers (4618 persons) were got dose of irradiation to 2 mSv, 6 % (294 persons) got a dose within the limits of 2 – 5 mSv, 5 % (257 persons) got the dose of 5 – 10 mSv. Cases of emergency situations, related to overexposure of workers in doses higher possible, not registered the last years. Анализ годовых индивидуальных доз облучения персонала, работающего с источниками ионизи- рующего излучения, свидетельствует, что в 2011 году 89 % работников (4618 чел.) получили дозу облучения до 2 мЗв, 6 % (294 чел.) получили дозу в пределах 2 – 5 мЗв, 5 % (257 чел.) получили дозу 5 – 10 мЗв. Случаев аварийных ситуаций, связанных с переоблучением работников в дозах выше допустимых, в последние годы не регистрировалось.
Condition radiation safety personnel, who use source ionizing radiation
Состояние радиационной безопасности персонала, который работает с источниками ионизирующего излучения
Keywords: іонізуюче випромінювання; дози; ionizing radiation; doses; personnel