Значущість ігрових видів спорту для оптимізації оздоровчо-рекреаційної рухової активності студентів медичних закладів вищої освіти - Дорошенко, Едуард Юрійович; Лукашенко, Ланна Віталіївна; Олійник, Михайло Олександрович; Ганошенко, Юрій Анатолійович (Харків : ХДАФК, 2023)
Мета – аналіз використання засобів спортивних ігор у оздоровчо-рекреаційній руховій активності студентів медичних закладів вищої освіти. Методи: аналіз науково-методичної літератури і даних мережі «Internet»; педагогічні спостереження; контент-аналіз заявкової документації змагань з ігрових видів спорту та навчально-тренувальних груп студентського спортивного клубу «Медик» у 2019-2020 навчальний рік; методи математичної статистики. Результати. Використання засобів ігрових видів спорту у оздоровчо-рекреаційної рухової активності студентів медичних закладів вищої освіти має близькі значення у навчальному – 32,2% і у позанавчальному процесах – 36,5%. Висновки: переважне використання засобів ігрових видів спорту у оздоровчо-рекреаційній руховій активності студентів медичних закладів вищої відбувається за напрямами: 1) у процесі практичних занять з фізичного виховання; 2) у процесі навчально-тренувальних занять з ігрових видів спорту; 3) у процесі змагань з ігрових видів спорту.
Дорошенко Е. Ю. – https://orcid.org/0000-0001-7642-531X; Лукашенко Л. В. - https://orcid.org/ 0000-0001-7407-4844; Олійник М. О. – https://orcid.org/ 0000-0001-9099-6259; Ганошенко Ю. А. – https://orcid.org/ 0000-0001-6649-2376.
Keywords: спортивні ігри; оптимізація; рухова активність; рекреація; студенти; медичні заклади