Эволюция взглядов на диагностику и лечение больных с опухолями надпочечников - Никоненко, А. С.; Завгородний, С. Н.; Подлужный, А. А.; Клименко, А. В.; Матерухин, А. Н.; Вильховой, С. О.; Гайдаржи, Е. И.; Макаренков, А. Л.; Никоненко, Олександр Семенович; Завгородній, С. М.; Подлужний, Олександр Олександрович; Клименко, Андрій Володимирович; et al. (My University, 2013)
В статье анализируются результаты диагностики и лечения больных с патологией надпочечников за последние 10 лет. Обсуждается роль селективного забора крови из устьев надпочечниковых вен в диагностике первичного гиперальдостеронизма (ПГА), возможности лапароскопической адреналэктомии, место рентгенэндоваскулярной деструкции надпочечников на современном этапе. У статті аналізуються результати діагностики і лікування хворих з патологією наднирників за останні 10 років. Обговорюється роль селективного забору крові з гирл надниркових вен в діагностиці первинного гіперальдостеронізму (ПГА), можливості лапароскопічної адреналектомії, місце рентгенендоваскулярної деструкції надниркових залоз на сучасному етапі. The results of diagnostic investigations and treatment of patients with adrenal tumors for the previous 10 years are presented in the article. The role of adrenal vein sampling in primary hyperaldosteronism diagnosis, the possibilities of laparoscopic adrenalectomy and endovascular adrenal destruction in modern conditions are discussed.
Еволюція поглядів на діагностику і лікування хворих з пухлинами надниркових залоз
The evolution of points of view on the diagnostics and treatment of patients with adrenal tumors
Keywords: опухоли надпочечников; селективный забор крови; лапароскопическая адреналэктомия; рентгенэндоваскулярная деструкция; пухлини надниркових залоз; селективний забір крові; лапароскопічна адреналектомія; рентгенендоваскулярна деструкція; adrenal tumors; adrenal vein sampling; laparoscopic adrenalectomy; endovascular adrenal destruction