Медична реформа в Україні: позитивні результати та проблемні аспекти регулювання правовідносин - Гамбург, Леонід Самойлович (Дніпроп. держ. ун-т внутр. справ, 2019)
Медична реформа (або реформа охорони здоров’я) є комплексом заходів, що включає зміни до законодавства в сфері охорони здоров’я, спрямовані на підвищення ефективності та доступності медичного обслуговування населення. Відповідно до Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я, схваленої розпо-рядженням Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 р. № 1013-р, реформа має розв’язати наступні суспільні та загальнодержавні проблеми: катастрофічна фінансова незахищеність пацієнтів, низька якість та ефективність надання послуг, неефективне витрачання бюджетних коштів [1]. Тому медична реформа спрямована на вдосконалення правовідносин в сфері охорони здоров’я.