Порушення метаболізму трансформуючого фактору pocту бета-1 у хворих на цукровий діабет 2 типу в поєднанні з надлишковою масою тіла - Солов'юк, Олександр Олегович; Солов’юк, О. А. (My University, 2023)
Було проведено обстеження 96 осіб з ЦД,2 типу з наблишковою масою тіла. Визначали рівень трансформуючого фактору роста β-1 в залежності від різноманітних факторів, які могли становити значимий вплив. Встановлено, що значення трансформуючого фактору роста β-1 у хворих з поєднанням цукрового діабета 2 типу та надлишкової маси тіла залежали від ступеня компенсації діабету та наявності хронічних діабетичних ускладнень.
Keywords: цукровий діабет типу 2; глікозильований гемоглобін; надлишкова маса тіла; ожиріння; трансформуючий фактор росту бета-1