Зміни показників ліпідного обміну при хронічній серцевій недостатності на тлі надлишкової маси тіла та ожиріння залежно від функціонального стану нирок - Бідзіля, Петро Петрович; Bidzilya, P. P. (My University, 2016)
Досліджено зміни показників ліпідного обміну при хронічній серцевій недостатності на тлі надлишкової маси тіла та ожиріння залежно від функціонального стану нирок. Встановлено, що поглиблення ниркової дисфункції супроводжується вищими показниками холестерину ліпопротеїнів низької щільності, співвідношення холестерину ліпопротеїнів низької щільності/холестерину ліпопротеїнів високої щільності, тригліцеридів і співвідношення тригліцеридів/холестерину ліпопротеїнів високої щільності. Поширюється частота збільшених показників холестерину ліпопротеїнів низької щільності та співвідношення холестерину ліпопротеїнів низької щільності/холестерину ліпопротеїнів високої щільності. Changes in lipid metabolism in chronic heart failure on the background of overweight and obesity depending on the functional state of the kidneys. It is established that the deepening of renal dysfunction is accompanied by higher rates of low-density lipoprotein cholesterol, low-density lipoprotein cholesterol / high-density lipoproteins cholesterol ratio, triglycerides and triglycerides / high density lipoproteins cholesterol ratio. Distributed frequency of increased low-density lipoprotein cholesterol and low-density lipoprotein cholesterol / high density lipoprotein cholesterol ratio.
Changes in lipid metabolism in chronic heart failure on the background of overweight and obesity depending on the functional state of the kidneys
Keywords: ліпідний обмін; хронічна серцева недостатність; ожиріння; функціональний стан нирок; lipid metabolism; chronic heart failure; obesity; functional state of kidneys