Дослідження гострої токсичності похідних 1,2,4-триазолу в лабораторних умовах - Білай, Іван Михайлович; Цис, Олексій Вікторович; Михайлюк, Євгеній Олегович; Bilai, I. M.; Tsys, O. V.; Mykhailiuk, Ye. O. (My University, 2018)
Мета. Дослідження гострої токсичності похідних 1,2,4-триазолу в експерименті на лабораторних щурах. Матеріали та методи. При вивченні гострої токсичності нами був вибраний табличний експрес-метод за В. Б. Прозоровським. Результати і висновки. Найбільш токсичними виявились сполуки 1.5 та 1.6 з показником ЛД50 1060 мг / кг та 1131 мг/ кг, відповідно. Найменш токсична сполука — 1.3 з показником ЛД50 3340. Aim. To study the acute toxicity of 1,2,4-triazole in the experiment on laboratory rats. Materials and methods. For our study there was used tabular rapid method by V. B. Prozorovsky. Results and conclusion. The most toxic were compounds 1.5 and 1.6 with index LD50 1060 mg / kg and 1131 mg / kg, severally. The least toxic was compound 1.3 with index LD50 3340 mg / kg.
Studying acute toxicity of 1,2,4-triazole derivatives in laboratory conditions
Keywords: гостра токсичність; похідні 1,2,4-триазолу; безпечність лікарських засобів; acute toxicity; 1,2,4-triazole derivatives; drug safety