Новий оригінальний метаболітотропний ендотеліопротектор "Ангіолін": квантово-хімічні параметри та особливості фармакологічної дії - Чекман, І. С.; Казакова, О. О.; Мазур, Іван Антонович; Нагорна, О. О.; Бєленічев, Ігор Федорович; Горчакова, Н. О.; Бухтіярова, Ніна Вікторівна; Сирова, Г. О.; Довгань, Р. С.; Загородний, М. І. (Київ: Академперіодика, 2017)
За допомогою теорії функціонала густини з використанням сольватаційної моделі IEF PCM досліджено електронні та енергетичні властивості "Ангіоліну". Встановлено, що рівноважна структура з найниж- чим рівнем вільної енергії Гібса стабілізована внутрішньомолекулярними водневими зв’язками, а основними реакційними центрами є іонні групи, групи, що беруть участь у Н-зв’язку та гетероциклі тіотриазоліну.
Keywords: квантово-хiмiчнi параметри; функцiональнi групи; Ангіолін; ендотеліопротекторна активність; кардіопротекторна активність; нейропротекторна активність