Анализ результатов комплексного лечения пролиферативных формдиабетической ретинопатии - Завгородняя, Н. Г.; Михальчик, С. В.; Михальчик, Т. С.; Завгородня, Наталія Григорівна; Михальчик, Сергій Валерійович; Zavgorodnyaya, N. G.; Mikhalchik, S. V.; Mikhalchik, T. S.; Михальчик, Тетяна Сергіївна (My University, 2014)
У статті викладено результати дослідження функціонального ефекту заходів по корекції біохімічних порушень з включенням в лікування хворих на діабетичну ретинопатію початкових і розвинених стадій препарату мультікаренол-6-комплекс коротких каротиноїдів. Розроблено комплексний метод лікування ПДР з використанням Мультікаренола. Обсяг хірургічного лікування визначався ступенем ураження сітківки і розвитком проліферативного процесу. Порівняльний аналіз ефективності лікування показав, що кращі функціональні та анатомічні віддалені результати отримані у хворих, оперованих у розвиненій стадії ПДР. The article presents the results of a study of the functional effect of measures for correction of biochemical abnormalities to include the treatment of patients with diabetic retinopathy and developed the initial stages of preparation multikarenol-6 complex short carotenoids. Developed a comprehensive treatment of the DA using Multikarenola. Volume of surgical treatment determines the degree of retinal lesions and the development of proliferative process. Comparative analysis of the effectiveness of treatment showed that the best long-term functional and anatomical results were obtained in patients undergoing surgery in the advanced stage of the DA.
Аналіз результатів комплексного лікування проліферативних форм діабетичної ретинопатії
Analysis of complex treatment proliferative diabetic retinopathy
Keywords: діабетична ретинопатія; короткі каротиноїди; цукровий діабет; лікування; профілактика; diabetic retinopathy; short carotenoids; diabetes; treatment; prevention