Морфофункціональний стан міокарда лівого шлуночка у дітей раннього віку з кардитами, що перебігають на тлі цитомегаловірусної інфекції - Леженко, Геннадій Олександрович; Борисенко, Т. В. (My University, 2011)
Проведено еходоплерокардіографічне дослідження 68 дітей раннього віку з кардитами, що перебігають на тлі цитомегаловірусноїінфекції. Встановлено, що морфофукнціональний стан міокарда лівого шлуночка при даній патологіїхарактеризується структурною перебудовою міокарда, представленою концентричною гіпертрофією та концентричним ремодулюванням лівого шлуночка з розвитком систолічноїдисфункції міокарда лівого шлуночка. Проведено эходопплерокардиографческое исследование 68 детей раннего возраста с кардитами, протекающими на фоне цитомегаловирусной инфекции. Установлено, что морфофункциональное состояние миокарда левого желудочка при данной патологии характеризуется структурной перестройкой миокарда, которая представлена концентрической гипертрофией и концентрическим ремоделированием левого желудочка с развитием систолической дисфункции миокарда. The echocardiography of 68 children of early age with carditis which run on the background of cytomegaloviral infection was estimated. It was revealed that morphofunctional status of myocardium in patients with this pathology was characterized by structural reorganization with developing of concentric hypertrophy and concentric remodeling of the left ventricle with development of systolic dysfunction.
Морфофункциональное состояние миокарда левого желудочка у детей раннего возраста с кардитами, протекающими на фоне цитомегаловирусной инфекции
Morfo-functional state of myocardium of the left ventricle in children of early age with carditises which run across on the background of citomegaloviral infection.
Keywords: цитомегаловірусна інфекція; кардит; еходоплерокардіографія; діти; цитомегаловирусная инфекция; эходопплерокардиография; дети; cytomegaloviral infection; carditis; echocardiography; children