Аналіз якості назальних деконгестантів - Донченко, Анастасія Олександрівна (Chicago : European Scientific Platform, 2023)
Назальними деконгестантами називають групу препаратів, що викликають констрикцію судин слизової оболонки порожнини носа. Ці препарати є головною ланкою патогенетичної терапії гострих ринітів, запальних захворювань навколоносових пазух і середнього вуха. Маючи α-адреноміметичну активність, назальні деконгестанти стимулюють адренергічні рецептори гладкої мускулатури судинної стінки, викликаючи спазм судин.