Хірургічне лікування хворих з синдромом портальної гіпертензії - Клименко, Володимир Микитович; Тугушев, Алій Саітович; Клименко, Андрій Володимирович; Вакуленко, Віталій Вікторович; Ізбицький, Володимир Вікторович; Захарчук, Олександр Валентинович; Кравченко, Сергій Михайлович; Стешенко, Андрій Олександрович; Черковська, Ольга Степанівна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Навчальний посібник складено відповідно до Робочої програми з хірургії для ВНМЗ України III-IV рівня акредитації для студентів медичних факультетів, лікарів-інтернів, лікарів-курсантів з метою їх підготовки і з урахуванням сучасних досягнень хірургії. У посібнику надана анатомія та фізіологія печінки, клініка, патогенез, діагностика та лікування синдрому портальної гіпертензії та його ускладнень. Навчальний посібник складений відповідно до рекомендацій Європейської (EASL) та американської (AASL) асоціацій по вивченню захворювань печінки, міжнародного асцитичного клубу (JCA).