Модельні характеристики висококваліфікованих волейболістів різного амплуа - Дорошенко, Едуард Юрійович; Олійник, Михайло Олександрович (Запоріжжя : ЗНТУ, 2017)
Моделювання в якості наукового методу активно використовується в дослідженнях стосовно олімпійського та професійного спорту як складова системи управління підготовкою та змагальною діяльністю спортсменів різного віку, статі, кваліфікації. Проблемні питання моделювання в спорті вищих досягнень викладено в роботах В. Платонова (2015) [3, 4] i T. Bompa, G. Haff (2009), K. Busko (2012) [6]. Стосовно командних спортивних ігор проблеми моделювання висвітлено в дослідженнях вітчизняних науковців – В. Костюкевича (2016) [2], В. Гамалія, О. Шльонської (2014) [1], Н. Щепотіної (2015) [5].
Keywords: тези доповідей