Фітохімічне дослідження Artemisia таurica Willd - Ведерникова, К. В.; Мазулін, Георгій Владиленович (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Метою дослідження було: встановлення кількісного вмісту та компонентного біологічно активних речовин трави полину таврийського (Artemisia taurica Willd.), якій росте в умовах півдня України. Види роду Artemisia L. відомі застосуванням у медицині як покращуючі травлення, спазмолитичні, протизапальні, ранозагоюючі, протимікробні, протигельмінтні та жовчогінні засоби. З трави A. taurica Willd. одержують якісну ефірну олію високої якості для харчовій та косметичній промисловості.