Изменение церебральной гемодинамики и биоэлектрической активности головного мозга у больных с транзиторными ишемическими атаками на фоне комплексной терапии с применением препаратов "Актовегин" и "Инстенон" - Козелкин, А. А.; Нерянова, Ю. Н.; Никулина, Р. П.; Коханенко, О. Н.; Козьолкін, Олександр Анатолійович; Нерянова, Юлія Миколаївна; Нікуліна, Р. П.; Коханенко, О. М.; Kozelkin, A. A.; Neryanova, Yu. N.; Nikulina, R. P.; Kohanenko, O. N. (My University, 2006)
У клініці нервових хвороб було обстежено 83 хворих із транзиторними ішемічними нападами і 34 пацієнта з мозковим ішемічним інсультом. Оцінювали вплив препаратів «Актовегін» і «Інстенон» на церебральну гемодинаміку і біо електричну активність головного мозку. Виявлено, що комплексне застосування даної комбінації препаратів значно поліпшує показники мозкового кровотоку, особливо у вертебрально-базилярному басейні і поліпшує біоелектричну активність головного мозку. 83 patients with transitory ischemic attacks and 34 patients with cerebral ischemic stroke have been examined in the nervous disease clinic. The influence of “Actovegin” and “Instenon” preparation on cerebral hemodynamics and bioelectric activity of the brain have been estimated. It was revealed that complex usage of the given drug combinations improved the indices of cerebra’s blood flow considerably, especially in vertebrobasilar basin and improves bioelectric activity of the brain.
Зміна церебральної гемодинаміки і біоелектричної активності головного мозку у хворих із транзиторними ішемічними нападами на тлі комплексної терапії з застосуванням препаратів «Актовегін» і «Інстенон»
The change of cerebral hemodynamics and bioelectric activity of the brain at the patients with transitory ischemic attacks on the complex therapy with use “Actovegin” and “Instenon”