Щодо необхідності створення нових вітчизняних лікарських засобів для лікування глаукоми - Акопян, Ріма Романосівна (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Існує ряд хвороб, які не загрожують смертю, але позбавляють людину радості сприймати оточуючий нас чудовий світ сонця і фарб. "Темна вода", "жовта вода", "зелена катаракта", "очна мігрень", "глаукома" - це назви, які дали люди одній з найпідступніших хвороб ока. Значне поширення глаукоми, труднощі ранньої діагностики і серйозний прогноз є причиною постійної уваги до цього захворювання з боку медичних працівників різного фаху. На сьогоднішній день, в Україні глаукомі належить 40,2% в структурі інвалідності серед дорослого населення України, а питома вага серед всієї офтальмопатології складає 5,2%.
Keywords: тези