Влияние тиотриазолина на интегративную функцию центральной нервной системы крыс при хронической алкогольной интоксикации - Колесник, Ю. М.; Чекман, И. С.; Мазур, И. А.; Беленичев, И. Ф.; Горчакова, Н. А.; Кучеренко, Л. И.; Бухтиярова, Н. В.; Абрамов, А. В.; Колесник, Юрій Михайлович; Чекман, І. С.; Мазур, І. А.; Бєленічев, Ігор Федорович; et al. (My University, 2012)
При хронiчнiй алкогольнiй iнтоксикацiї порушується iнтегративна функцiя центральної нервової системи. Це зумовлено зниженням у нервових клiтинах вмiсту РНК, збiльшенням апоптичних нейронiв, а також порушенням енергетичного обмiну у нервових клiтинах. Етиловий спирт пригнiчує активнiсть цитохром-С-оксидази i супероксиддисмутази, знижує рiвень глiкогену, глюкозо-6-фосфату, малату, АТФ. Тiотриазолiн нормалiзує вiдмiченi змiни в нервових клiтинах. Есенцiале виявляє значно менш виражений нормалiзуючий ефект. Under chronic alcohol intoxication, the central nervous system integrative function is disturbed. This is due to a decrease of the RNA content, increase of apoptotic neurons, and the violation of energy metabolism in nerve cells. Ethyl alcohol inhibits the activity of cytochrome-C oxidase and superoxide dismutase and reduces the glycogen, glucose-6-phosphate, malate, and ATP levels. Thiotriazolin normalizes marked changes in nerve cells. Essentiale shows a much less pronounced normalizing effect.
Вплив тiотриазолiну на iнтегративну функцiю центральної нервової системи щурiв при хронiчнiй алкогольнiй iнтоксикацiї
Effect of thiotriazolin on rats’ nervous central system integrative function under chronic alcohol intoxication