Особливості внутрішньої структури коморбідної психопатологічної симптоматики у пацієнтів, які перебувають на програмах замісної терапії залежності - Городокін, Антон Дмитрович; Городокин, А. Д.; Horodokin, A. D. (Харків : [б. в.], 2018)
Установлено взаємозв’язки коморбідної психопатологічної симптоматики непсихотичного рівня в осіб, які перебувають на програмах замісної терапії залежності від синтетичних опіоїдів (мета- дону). Підтверджено гіпотезу щодо псевдоневротичного генезу коморбідної психопатологічної симптоматики непсихотичного рівня у таких пацієнтів. Установлены взаимосвязи коморбидной психопатологической симптоматики непсихотического уровня у лиц, находящихся на программах заместительной терапии зависимости от синтетических опиоидов (метадона). Подтверждена гипотеза о псевдоневротическом генезе коморбидной психопатологической симптоматики непсихотического уровня у таких пациентов. The relationship between comorbid psychopathological symptoms in persons on substitution treatment programs with synthetic opioids (methadone) was revealed. The hypothesis about pseudoneurotic origin of comorbid psychopathological signs of nonpsychotic level in such persons was confirmed.
Особенности внутренней структуры коморбидной психопатологической симптоматики у пациентов, находящихся на программах заместительной терапии зависимости
Peculiarities of inner structure of comorbid psychopathological sins in persons on the program of substitution therapy for addiction by synthetic opioids
Keywords: наркологія; коморбідність; невротичні розлади; замісна терапія; метадон; наркология; коморбидность; невротические расстройства; заместительная терапия; addiction medicine; comorbidity; neurotic disorders; substitution therapy; methadone