Космецевтичні засоби у комплексному лікуванні та профілактиці розацеа - Кілєєва, О. П.; Бушуєва, Інна Володимирівна; Kilyeyeva, O. P.; Bushueva, I. V. (Dubai : TK Meganom, LLC, 2016)
Зростання захворюваності розацеа в останні десятиліття, хронічний рецидивуючий перебіг захворювання, недостатня ефективність існуючих методів лікування, пізня діагностика ставлять проблему вивчення розацеа в ряд найбільш актуальних в сучасній дермато-косметології. Використання космецевтиків у комплексній терапії при розацеа може значно поліпшити естетичний стан шкіри. Такі космецевтичні засоби зволожують, мають протизапальну, заспокійливу, пом'якшувальну дію, захищають від зовнішніх агресивних впливів, покращують місцевий імунітет, гнітюче діють на бактерії і Demodex. Rising incidence of rosacea in recent decades, chronic recurrent disease, lack of effectiveness of existing treatments, late diagnosis of rosacea study put the problem in some of the most pressing in modern dermatology, cosmetology. The use of cosmeceuticals in the treatment of rosacea can significantly improve aesthetic skin condition. Such cosmeceutical products moisturize, anti-inflammatory, calming, soothing effect, protects against external corrosive influences, improves local immunity, oppressive act on the bacteria and Demodex.
Cosmeceutical tool in the treatment and preventing rosacea
Keywords: Розацеа; комплексне лікування розацеа; космецевтичні засоби; відновлення епідермального бар'єру; профілактика; Rosacea; comprehensive treatment of rosacea; cosmeceutical means restoring the epidermal barrier; prevention