Дослідження компонентного складу ефірної олії трави гірчаку почечуйного - Лукіна, Ірина Андріївна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Рід Polygonum L. (гірчак) родини Polygonaceae (гречкові) нараховує до 300 переважно трав’янистих видів, з котрих в Україні відомо 18. В сучасній медицині широко використовують траву рослини в формі настоїв (1:10) як кровоспинний та протизапальний засіб. Однак до нашого часу не було досліджено кількісного вмісту та хімічного складу ефірної олії (летких сполук) рослинної сировини. Метою нашого дослідження було: визначення кількісного вмісту та компонентного складу ефірної олії трави гірчаку почечуйного (Polygonum persicaria L.) флори України.
Keywords: тези