Синтез та властивості сульфонів 5-((1h-індол-3-іл)метил)-4-метил-4h-1,2,4-тріазол-3-тіолу - Міколасюк, О. О.; Кучерявий, Юрій Миколайович; Гоцуля, Андрій Сергійович; Пругло, Євген Сергійович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Синтетичні органічні сполуки, до складу яких входять такі гетероциклічні структури як індол та 1,2,4-тріазол, володіють рядом виражених фармакологічних ефектів. Наприклад, флуконазол та вориконазол проявляють виражену протигрибкову активність. Індометацин – один з найактивніших нестероїдних протизапальних засобів. Таким чином, отримання сполук з даними гетероциклічними системами представляє значний теоретичний та практичний інтерес для сучасної медицини і фармації.
Keywords: 1,2,4-тріазол; активність; сульфони; індолпохідні; 1,2,4-триазол; активность; сульфоны; индолпроизводные; 1,2,4-triazoles; activity; sulfones; indole derivatives