Синтез, фізико-хімічні властивості та антиоксидантна дія 7-заміщених 3-метил-8-К-3,7-дигідро-1Н-пурин-2,6-дюну - Прийменко, Борис Олександрович; Васильєв, Денис Андрійович; Прийменко, А. О.; Казунін, Максим Станіславович; Бєленічев, Ігор Федорович; Сирота, П. С. (My University, 2016)
Розроблені препаративні методи синтезу 7-заміщених 3-метил-8-R-3,7-дигідро1Н-пурин-2,6-діону, будова яких підтверджена методами ІЧ-, ПМР-спектроскопії, масспектрометрії. Антиоксидантна активність синтезованих сполук вивчалась методом вільно радикального окислення. Показана перспектива вивчення антиоксидантної дії 7-заміщених 3- метил-8-R-3,7-дигідро- 1Н-пурин-2,6-діону.
Keywords: синтез; похідні пуриндіону-2,6; ІЧ-спектроскопія; ПМР-спектроскопія; мас-спектрометрія; антиоксидантна дія