Випробування на стерильність і аномальну токсичність поліелектролітних інфузійних розчинів "Глютацин" і "Сорбіцин" - Здрайковська, М. В.; Торхова, Т. В. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено результати досліджень на стерильність і аномальну токсичність інфузійних розчинів «Глютацин» і «Сорбіцин». Встановлено, що розчини, стерилізовані при 120°С протягом 12 хв і при 105°С протягом 45 хв, залишались стерильними і нетоксичними після виготовлення і в процесі зберігання терміном 24 місяці. Представлены результаты исследований на стерильность и аномальную токсичность инфузионных растворов «Глютацин» и «Сорбицин». Установлено, что растворы, стерилизованные при 120°С в течение 12 мин и при 105°С в течение 45 мин, оставались стерильными и нетоксичными после изготовления и в процессе хранения сроком 24 месяца. The results of sterility and anomalous toxicity test researches of polyelectrolytical infusion solutions «Glutacin» and «Sorbicin» are given in the article. It is found that solutions, which were sterilized at 120ºС-12min. and at 105ºС-45min., remained sterile and untoxic after preparing and in the process of storage during 24 months.
Keywords: інфузійний розчин; стерилізація; стерильність; аномальна токсичність; живильне середовище; ріст мікроорганізмів; инфузионный раствор; стерилизация; стерильность; аномальная токсичность; питательная среда; рост микроорганизмов; infusion solution; sterilization; sterility; anomalous toxicity; nourishing environment; growth of microorganisms