До питання створення посібника з курсу "Країнознавство" для іноземних студентів довузівського етапу навчання - Гайдук, Лідія Прокопівна; Давидова, Ірина Валентинівна (Харків: ФОП Іванченко І. С., 2018)
З кожним роком збільшується кількість іноземців, які бажають отримати освіту в Україні. Опитування іноземних громадян про Україну на початку навчання показує, що іноземці недостатньо проінформовані про нашу країну. Тому перед навчальними закладами стоїть завдання не тільки навчити мові викладання, але і максимально наблизити рівень соціокультурного, особистісного та освітнього розвитку іноземного студента до рівня студента українського. Вирішенню цих завдань, зокрема, сприяє курс "Країнознавство". Саме країнознавство відіграє величезну роль у розвитку міжкультурної комунікації.