Порівняльна характеристика ефективності лікування препаратами дво- та тривалентного заліза у дітей із анеміями - Ярцева, Марія Олександрівна; Кокоркін, Олексій Дмитрович (My University, 2021)
За останні 10-15 років серед дитячого населення в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні, відмічається їх зростання, що можна пов'язати з погіршенням еко-соціальних умов навколишнього середовища. За даними ВООЗ, кожен п'ятий мешканець планети мас дефіцит заліза (гіпосидероз). Зміни в організмі дитини, пов´язані з дефіцитом заліза, призводять до зниження імунітету, а саме протиінфекційного захисту слизових оболонок, що проявляється в підвищеній схильності до різноманітних хвороб. Встановлено, що препарати трьохвалентного заліза у вигляді полі мальтозних комплексів мають вищу біологічну доступність та менший відсоток побічних реакцій з боку шлунково-кишкового тракту при лікування залізодефіцитної анемії. Зважаючи на вищевикладене, нами було досліджено ефективність терапії препаратами дво- та тривалентного заліза.
Keywords: діти; анемія