Профілактика глистяних інвазій, як складова частина ментального здоров’я дітей - Баранець, М.; Таранова, Т.; Зелінська, Н. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Протягом останніх років проблема гельмінтозів залишається вельми актуальною. За даними статистики, кожен другий житель планети інфікований глистами. Здебільшого гельмінтози поширені серед дітей. Причинами інфікування є анатомо-фізіологічні особливості травної системи дітей та підлітків, нехтування ними правилами особистої гігієни, вживання продуктів, заражених яйцями гельмінтів.