Особливості розподілу глікозаміногліканів в структурах пародонта та слизової ясен щурів в нормі та після внутрішньоутробної антигенної дії - Волошин, Микола Анатолійович; Бурега, Юрій Олексійович; Voloshin, N. A.; Burega, Yu. O. (My University, 2013)
Мета роботи - встановити особливості розподілу глікозаміногліканів в структурах пародонта та слизовій ясен щурів в нормі та після внутрішньоутробної антигенної дії. У новонароджених тварин, що отримали антиген в антенатальному періоді, в епітелії слизової ясен та в структурах періодонтального простору виявлено зниження накопичення альціанофільних сполук, яке зберігається до 7-ї та нівелюється на 45-ту добу. Виявлені зміни в структурах пародонта та слизової ясен є підгрунтям для розвитку запальних процесів в породонті та формуванні неправильного прикусу. Purpose - to set the features of the distribution of glycosaminoglycans in the structures and periodontal gum mucosa of rats under normal conditions and after intrauterine antigenic action. In newborn animals receiving antigen in the antenatal period , in the epithelium of the mucous gums and the structures of the periodontal space altsianofilnyh showed a reduction in the accumulation of the compounds was retained until the 7th and leveled on the 45th day The detected changes in the structures and periodontal gum mucosa are the basis for the development of inflammatory processes in the formation of periodontal and malocclusion .
Peculiarities of glycosaminoglycan distribution of rat’s periodontal structures in postnatal period after intrauterine antigen action
Keywords: пародонт; слизова ясен; внутрішньоутробна антигенна дія; глікозаміноглікани; щурі; periodontal gum mucosa; intrauterine antigenic effect; glycosaminoglycans; the rat