Вторинні деформації в дорослих пацієнтів із дефектами зубних рядів - Мірчук, Б. М.; Максимов, Ян Вікторович; Mirchuk, B. M.; Maksymov, Y. V. (My University, 2018)
Внаслідок наявності дефектів зубних рядів виникає комплекс морфологічних, естетичних і функціональних змін, які значно ускладнюють процес діагностики і лікування даної патології. Дефекти зубних рядів у поєднанні з різними зубощелепними аномаліями та деформаціями дуже часто перешкоджають проведенню раціонального протезування, а іноді роблять його взагалі неможливим. Саме тому однією з актуальних проблем у сучасній стоматології, що вимагають подальшого дослідження, є вивчення несприятливих факторів, що виникають при протезуванні дефектів зубних рядів у дорослих пацієнтів з зубощелепними аномаліями та деформаціями різної етіології. Мета роботи - вивчити поширеність зубощелепних аномалій та деформацій серед дорослих пацієнтів, які звернулися за протетичними лікуванням. As result of the presence of defects in the dentition, a range of morphological, aesthetic and functional changes arises, which considerably complicates the process of diagnosis and treatment of this pathology. Defects in the dentition, in combination with a variety of anomalies and deformations, often impede the implementation of rational prosthetics, and occasionally make it, impracticable at all one to this reason, one of the urgent problems in modern dentistry, which requires further, is the study of adverse factors that arise in the prosthetics of dental defects in adult patients with dentoalveolar anomalies and deformations of different etiologies.
The prevalence of dentoalveolar anomalies and deformities in patients with dental defects
Keywords: дефекти зубних рядів; зубощелепні аномалії; вторинні деформації; dentition defects; dentoalveolar anomalies; secondary deformations