Патоморфологические изменения почек при хронических лимфолейкозах - Тертышный, С. И.; Туманский, В. А.; Тертишний, Сергій Ігорович; Туманський, Валерій Олексійович; Tertishniy, S. I.; Tumanskiy, V. A. (My University, 2013)
У роботі вивчені морфологічні зміни нирок у померлих із хронічними лімфолейкозами. Показано, що у хворих з хронічними лімфолейкозами в 100% спостережень виявляються ураження нирок від мінімальних канальцевих поразок до значних гломерулярних і тубуло-інтерстиціальних змін. Ураження гломерулярного апарату супроводжується склеротичними змінами в мезангії з помірною мезангіальною гіперклітинністю. Тубуло-інтерстиціальні зміни характеризувалися пухлинною інфільтрацією інтерстиція із значною дистрофією канальцевого епітелію. The morphological renal changes in deceased from chronic lymphocytic leukemia were studied. It has been shown that patients with chronic lymphocytic leukemia have varied renal damage in 100% observations. It developed from the minimal channel affection to the meaningful glomerular tubular-interstitial transformations. Disorder of glomerular system associated with sclerotic mesangial changes and moderate mesangial hypercellularity. Tubular-interstitial changes were marked neoplastic infiltration of interstitial with severe degeneration of tubular epithelium.
Патоморфологічні зміни нирок при хронічних лімфолейкозах
The morphological renal changes in chronic lymphocytic leukemia
Keywords: патоморфологічні зміни нирок; хронічні лімфолейкози; renal changes; chronic lymphocytic leukemia