Биохимические и иммунологические аспекты эндогенной интоксикации у больных химиорезистентным туберкулезом легких - Разнатовская, Е. Н. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Здійснено огляд спеціалізованої літератури стосовно патогенетичних механізмів розвитку ендогенної інтоксикації. Встановлено взаємозв’язок між рівнями молекул середньої маси і цитокінів у хворих на хіміорезистентний туберкульоз легень. Проведен обзор специализированной литературы относительно патогенетических механизмов развития эндогенной интоксикации. Установлена взаимосвязь между уровнями молекул средней массы и цитокинов у больных химиорезистентным туберкулезом легких. Review of scientifi c literature on the problem of pathogenetic mechanisms of development of endogenous intoxication was conducted. The relationship between the levels of molecules of average mass and cytokines in patients with drug-resistant pulmonary tuberculosis was determined.
Keywords: хіміорезистентний туберкульоз легень; молекули середньої маси; ендогенна інтоксикація; цитокіни; химиорезистентный туберкулез легких; молекулы средней массы; эндогенная интоксикация; цитокины; drug-resistant pulmonary tuberculosis; molecules of average mass; endogenous intoxication; cytokines