Загальні питання біохімії. Основи ензимології та метаболізм вуглеводів. Обмін речовин та енергії. Модуль 1 - Павлов, Сергій Васильович; Біленький, Сергій Андрійович; Горбачова, Світлана Василівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Запропонований практикум є необхідним навчальним посібником для вивчення клінічної біохімії студентами третього курсу ІІ медичного факультету спеціальності “Лабораторна діагностика”. Практикум містить тематичний план лекцій та практичних занять з модулю 1. Для кожного заняття вказана актуальність теми, що вивчається, мета заняття, перелік теоретичних питань для підготовки. Обов’язковими елементами викладення змісту виконання лабораторних робіт є детальне роз’яснення принципів методу та безпосередньо методики виконання роботи, клініко-діагностичне значення методу в практичній медицині. Крім того, практикум містить тестовий контроль вихідного рівня знань і тести ліцензійного іспиту “КРОК-Б”. Зміст і об’єм практикуму відповідають кількості годин, які відведені на вивчення модулю 1 змісту відповідних розділів робочої програми з клінічної біохімії для студентів спеціальності “Лабораторна діагностика” в умовах кредитно-модульної системи навчання. В практикумі міститься вся необхідна інформація щодо індивідульної самостійної роботи студентів, а також питання для підготовки до складання змістових модулів та підсумкового модульного контролю з модулю 1. Все вище зазначене допоможе студентам при підготовці до практичних занять, модульного контролю та здачі ліцензійного іспиту “КРОК-Б”.