Стан регуляторних та адаптаційних процесів системи мати-плацента-плід. Оцінка параметрів кардіоритму плода - Сюсюка, Володимир Григорович; Syusyuka, V. G.; Сюсюка, В. Г. (Київ: Група компаній медексперт, 2017)
Мета — на підставі оцінки результатів кардіоінтервалографії дати характеристику параметрів варіабельності серцевого ритму матері та плода, а також їх взаємовпливу. Пацієнти і методи. Обстежено 56 вагітних у ІІ та ІІІ триместрах. Оцінка варіабельності серцевого ритму вагітної та її плода проводилась на фетальному моніторі «БЕБІ-Кард» (портативний електрокардіограф з функцією реєстрації та аналізу електрокардіограми плода та матері), який був розроблений у лабораторії діагностичних систем Національного аерокосмічного університету «ХАІ-МЕДИКА» (м. Харків). Оцінка основних показників проводилась відповідно до рекомендацій Робочої групи Європейської спілки кардіологів по вивченню варіабельності серцевого ритму (ВСР). Objective of the work — to estimate heart rate variability parameters of mother and fetus and their mutual interference based on сardiointervalography. Group of examined persons and methods of research. There were examined 56 pregnant women in ІІ and ІІІ trimesters. Estimation of heart rate variability of pregnant woman and her fetus was performed on BABY-Card fetal monitor (a portable electrocardiograph with the function of registration and analysis of fetus and mother's electrocardiogram), which was designed in the laboratory of diagnostic systems of the National Aerospace University «HAI-MEDICA» (Kharkiv). The estimation of the main parameters was performed according to the recommendations of the Working Group of European Association of Cardiologists on heart rate variability study. Цель — на основании оценки результатов кардиоинтервалографии дать характеристику параметров вариабельность сердечного ритма матери и плода, а также их взаимовлияния. Пациенты и методы. Обследовано 56 беременных во II и III триместрах. Оценка вариабельности сердечного ритма беременной и ее плода проводилась на фетальном мониторе «БЕБИ-Кард» (портативный электрокардиограф с функцией регистрации и анализа электрокардиограммы плода и матери), который был разработан в лаборатории диагностических систем Национального аэрокосмического университета «ХАИ-МЕДИКА» (г. Харьков). Оценка основных показателей проводилась в соответствии с рекомендациями Рабочей группы Европейского союза кардиологов по изучению вариабельности сердечного ритма (ВСР).
State of regulatory and adaptive processes of mother-placenta-fetus system. Estimation of fetus cardiorhythm parameters
Состояние регуляторных и адаптационных процессов системы мать-плацента-плод. Оценка параметров кардиоритма плода
Keywords: вагітність; плід; варіабельність серцевого ритму; кардіоінтервалографія; pregnancy; fetus; heart rate variability; сardiointervalography; беременность; плод; вариабельность сердечного ритма; кардиоинтервалография