Ведення хворих в кардіологічній клініці - Сиволап, Віктор Денисович; Каленський, Володимир Харитонович; Лашкул, Дмитро Андрійович; Бондаренко, Олексій Павлович (Запорізький державний медичний університет, 2016)
Навчально-методичний посібник «Ведення хворих в кардіологічній клініці» підготовлено для викладачів і студентів VI курсу, спеціальність «Лікувальна справа» та «Педіатрія» відповідно до вимог програми навчальної дисципліни «Внутрішня медицина» (МОЗ України, 2015) з урахуванням нових стандартів і протоколів міжнародних та національних рекомендацій щодо діагностики, профілактики та лікування хвороб з кардіологічними захворюваннями. В посібнику представлені методичні розробки до практичних занять, протоколи обстеження хворих, діагностики, лікування та профілактики захворювань серцево-судинної системи, щоденники клінічного спостереження за хворими, клінічні протоколи надання медичної допомоги кардіологічним хворим, тести різного рівня знань та клінічні ситуаційні задачі для самопідготовки. В посібнику детально прописані обов‘язки студентів і викладачів при проведенні практичних занять та курації хворих в кардіологічній клініці.