Предиктори патологічного зниження глобального поздовжнього стрейну у чоловіків з гіпертонічною хворобою - Колесник, Михайло Юрійович (Київ, 2016)
Мета – встановити предиктори порушення поздовжнього компоненту деформації міокарда ЛШ у чоловіків із ГХ. Матеріал і методи. У дослідження було залучено 280 чоловіків з ГХ. Середній вік пацієнтів склав (51±8) років. Проводили офісне вимірювання та добове моніторування артеріального тиску (АТ) на діагностичній системі АВРМ-04 (Мeditech, Угорщина).