Клінічна практика з фізичної терапії при травмах і захворюваннях нервової системи : навч.-метод. посіб. для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» - Сікорська, Марина Володимирівна; Візір, Ірина Володимирівна; Дронова, Анастасія Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2023)
За останні роки проблема відновлення функцій нервової системи і Україні набула особливої актуальності й гостроти. Це пов’язано і з загальним зростанням кількості осіб з інвалідністю у країні, в тому числі з воєнними діями та зміною самого ставлення до цієї проблеми суспільства і самих осіб з інвалідністю внаслідок війни. На сучасному етапі науково-технічного прогресу процес підготовки фахівців з фізичної терапії потребує при навчанні поєднання інтелектуальних, організаційних, комунікаційних здібностей особистості, забезпечення конкурентоспроможності на ринку праці та майбутньої успішності кар’єри випускників, що можливе за умов набуття професійно-орієнтованих знань фахівця.